woensdag 18 augustus 2010

De Hollandse Perzik

Afgelopen maandag kwam Opa spontaan langs op de fiets met fietstassen vol met heel veel fruit. Hij had die dag een oom geholpen met het plukken van zijn fruit, dat doet hij wel vaker. Dus we mochten lekker graaien maar vers fruit; appels, peren, pruimen en........ perzikken! Mmmmmh lekker, maar opa? De perzik groeit toch helemaal niet in Nederland? Nou wel dus!!

Ik wil niet opscheppen, maar qua groente en fruit ben ik toch zeker niet onderontwikkeld, ik ben toch wel redelijk opgegroeid in de boomgaard en/of moestuin (hoe kan het ook anders in de Betuwe) maar dat er gewoon perzikken in de Nederlandse buitenlucht groeide was mij al die jaren toch echt ontgaan. Ik was echt van mening dat ze of in een kas groeide of dat ze met vrachtwagens vol uit Spanje of Italie werden aangevoerd. (Dat gebeurt natuurlijk ook, omdat die kwaliteit beter is)

Maar nee hoor, Ezra eet de komende dagen lekkere Hollandse perzikken......en natuurlijk appels, peren en pruimen. Mmmh lekker! (verbeeld je een klein lief jongetje in die met zijn handje naast zijn oortje zwaait en brabbelt: "mmmmm....ker")

5 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Dat wist ik ook niet...hollandse perzikken! Maar wat lekker...zoveel fruit krijgen! Ik ben er gek op, heb net nog genoten van een schaal gemengd fruit!

Lieve groet, Ingrid

English style zei

Dat wist ik ook niet, weer wat geleerd !
lekker hoor als je dat zomaar krijgt, smullennn !
groeten Yvonne

Stina zei

Hier zijn ze ook dol op fruit, en het is zo gezond!

Fijne avond,
gr Stina

ZoutHout zei

Ze zien er heerlijk uit, stuur je er mij een paar..... ik mis hollandse perziken, laats kwam ik hier wilde tegen die zijn plat heb je die wel eens gezien :)

liefs Marion

Kom Achterom zei

OOh lekker!! Ik had een nectarines boom in de tuin!! Helaas deze had een bladziekte en daardoor droogt de vrucht uit!! Jammer niets aan te doen dus hier pruimen en appels dit jaar
eet smakelijk!!
groetjes Yolanda